Kako nova tehnologija videonadzora povećava sigurnost zračne luke

Industrija zračnih putovanja razvila se od jednog komercijalnog putnika na prvom komercijalnom letu 1914. godine do danas kada u svijetu ima više od 100.000 letova dnevno. Prema međunarodnom udruženju zračnih prijevoznika (IATA), očekuje da će se ukupan broj putnika koji su letjeli 2017. godine dosegnuti brojku od 3,7 milijardi.

 

Sigurnost zračne luke

Ali ne lete samo ljudi. Svakodnevno, više od 18,6 milijardi dolara robe putuje zrakoplovom, što predstavlja vrijednost jedne trećine svjetske trgovine. U međuvremenu, zrakoplovna industrija osigurava više od 63 milijuna radnih mjesta i generira 2,2 bilijuna dolara u gospodarskoj aktivnosti. Prema IATA-i 3,5% svjetske ekonomije se oslanja na zrakoplovstvo.

Razvijanje sigurnosti zračne luke uz današnje zahtjeve

Sigurnost zračne luke se i dalje razvija, kao i sigurnosno osoblje koje i dalje nastoji zadržati unaprijed sve veće prijetnje i pitanja usklađenosti sa zakonom donesenim kako bi im pomogao u rješavanju sigurnosti. Bilo je potrebno gotovo 40 godina da se unaprijedi od rendgenskih snimaka i detektora metala do današnjih rješenja za snimanje i videonadzora cijelog tijela putnika kako bi se ublažili sigurnosni propusti i drugi ključni sigurnosni izazovi.

Upotrebljavanje sigurnosnih rješenja u zračnim lukama je jako složeno zbog bezbrojnih vladinih, državnih i lokalnih pravila i propisa koje je potrebno riješiti, a pritom i osigurati udobnost putnika. Sigurnost aerodroma se dodatno dovodi u pitanje poboljšanjem i povećanjem operativne učinkovitosti, budući da je proračun uvijek problematičan. Kao primjer, sigurnosni i operativni podaci se moraju lako dijeliti s drugim odjelima zračne luke i lokalnim agencijama kao što su policija, carina, hitna pomoć i služba za operativne poslove na aerodromu kako bi se napravio proaktivniji pristup cijeloj organizaciji.

Nove tehnologije nadzora

Kako bi se upravljalo tim pitanjima sa kojima se suočava zrakoplovna industrija, sigurnosni menadžment sve više želi iskoristiti nove tehnologije nadzora kako bi pomogao u pojednostavljenju operacija i izgradnji jačih sigurnosnih programa. Nova i poboljšana tehnologija nadzora kao što je sustav za upravljanje videozapisima, HD panoramske kamere i visoko specijalizirana video analitika su u središtu današnjih naprednih mrežnih nadzornih rješenja za zračne luke i zrakoplovne objekte.

Sigurnost aerodroma

Zaštita vanjskog perimetra

Na primjer, mnogi perimetri zračne luke su dosta opsežne veličine, nepravilnog oblika i podložni su ugroženoj vidljivosti zbog slabe rasvjete. Perimetri objekta su najčešće zaštićeni samo jednostavnim ogradama koje se mogu lako probiti, a područja izvan ograde mogu uključivati divlje šume u ruralnim područjima ili stambene i poslovne zgrade u naseljenim područjima. Svi ovi čimbenici govore da treba “držati stražu” na perifernim područjima zračne luke.

Analitika povećava učinkovitost

Pokrivenost kamerama je prvi korak za praćenje perimetra, ali i za poboljšanje nadzora tih područja. Aerodromi mogu automatizirati veći dio nadgledanja, identifikacije prijetnji i obavijesti potrebnih kako bi cijeli prostor bio siguran instaliranjem video analitike. Vodeće ponude na tržištu sada uključuju kamere sa ugrađenom analitičkom funkcijom kako bi olakšale i učinkovitije provele bolju detekciju. Na primjer, neke od najčešćih raspoloživih funkcija sada uključuju prijelaz perimetra, otkrivanje upada, detektiranje zaostalih i izgubljenih stvari i vožnju u pogrešnom smjeru.

S već ugrađenim ovim funkcijama, današnje videonadzorne kamere sa visokim performansama ne samo da bilježe jasne videozapise, već mogu i upotrijebiti analitiku za praćenje vidnog polja. U slučaju perimetra zračne luke, analitika se može postaviti tako da automatski prati liniju ograde kako bi otkrila kršenja ili potencijalne prekršaje kako bi filtrirali lažne alarme zbog malih životinja ili neke druge smetnje i brzo ih upozoravaju kada je akcija potrebna.

Videonadzorne kamere se također lako mogu postaviti preko perimetra kako bi se brzo otkrili i identificirali uzroci kršenja ulaza u perimetar i pružili trenutačna upozorenja za obavještavanje osoblja gdje se prekršaj dešava, čime se smanjuje potreba za zaštitarima koji moraju fizički pratiti događaje oko ograde. Zapravo, tehnologija videonadzora omogućuje stvaranje virtualnih ograda koje mogu poslati sigurnosnom timu obavijesti o sumnjivoj aktivnosti.

Gubitak prtljage

VMS sistemi kontrole

Sva rješenja videonadzora nad perimetrom objekta se lako mogu integrirati s VMS-om zračne luke, pružajući korisnicima centralizirani čip koji upravlja svime s lakoćom te nadgleda i upravlja sigurnošću zračne luke. Sve u svemu, sigurnosna rješenja mogu pomoći da se neovlašteni pojedinci drže dalje od piste, ceste, zrakoplova i ostalih infrastruktura zračne luke u svim vremenskim uvjetima i okruženjima.

Unutar drugih ograničenih područja zračne luke, kao što je parkiralište,garaže i sigurne zone, dostupni su sustavi nadzora radi smanjenja rizika i poboljšanja sigurnosti. U parkirališnoj garaži, IP kamere i VMS mogu integrirati analitiku treće strane kako bi brzo prepoznali i upozorili osoblje kada su neovlaštena vozila ušla u restriktno područje, uključujući vozila s registarskim tablicama koje su na popisu za nadzor. Kada se upali znak za uzbunu, putem softvera za praćenje vozila možemo pristupiti VMS-u za praćenje aktivnosti vozila, a sigurnosno osoblje je u poziciji da može i  dalje istraživati.

Sprječavanje krađa na aerodromu

Na asfaltu i u području gdje se dostavlja prtljaga, gubitak ili krađa prtljage i ostalih predmeta ne samo da stavlja štetu na ime brenda aerodroma ili aviokompanije, već i pritužbe putnika. Analiza zahtjeva za gubitkom prtljage od 2010. do 2014. pokazuje da je broj zahtjeva bio 30.621 većinom izgubljenih predmeta u koferima koji su putovali avionom. Ostatak je bio na sigurnosnim kontrolnim točkama. Ukupni gubitak imovine se procjenjuje na 2,5 milijuna dolara.

Sigurnosna tehnologija može ublažiti problem s IP kamerama i VMS integriranim sustavima za rukovanje prtljagom kako bi automatski provjerio rad sustava ili primjetio neko nenormalno ponašanje. To osigurava sigurnosnom menadžmentu da vide gdje i zašto se aktiviraju alarmi kako bi brzo reagirali i ublažili problem.

Sigurnosni operateri videonadzor

Praćenje ljudi

Unutar zračne luke, VMS rješenja s mogućnosti analitike mogu pratiti kretanje gužve i predvidjeti i reagirati na točke gdje je najveća gužva ili gdje je namanji protok prometa kako bi se smanjio rizik i poboljšala sigurnost. Ova rješenja mogu brzo i učinkovito pronaći osobu od interesa, primjerice, izgubljeno dijete, i tražiti boju košulje, procijenjenu visinu do lica i još mnogo toga. S mogućnošću praćenja preko videosnimke, zaštitari mogu početi pretraživanje od trenutka kada je dijete poslijedni put viđeno i pratiti njegovo kretanje po cijeloj zračnoj luci.

Zračna luka Muhammed Murtala u Nigeriji je jedan od primjera zračne luke koja ima koristi od nadogradnje sigurnosne tehnologije radi ublažavanja sigurnosnih prijetnji. Zračna luka koristi i OpenX platformu u kombinaciji sa “low-light” kamerama i HD dome kamerama kako bi osigurala svoje parkiralište, rubne dijelove aerodroma, mjesto za skupljanje prtljage, teretni prostor i ostale dijelove zračne luke.

Sigurnosne kamere pružaju sigurnost zračne luke s visokokvalitetnim kamerama, detekcijom pokreta, naprednim mogućnostima praćenja i analizom na licu mjesta, dok VMS ujedinjuje operativne i sigurnosne podatke putem jednog korisničkog sučelja i omogućuje da sigurnost zračne luke bude više proaktivna u svojim odgovorima na incidente.

People counting kamere i prepoznavanje tablica vozila

U SAD-u je jedna velika zračna luka upotrijebila 1100 IP video kamera spojenih u jedan zajednički sustav kako bi se zadovoljile sve potrebe zračne luke, uključujući sigurnost i nadzor. Rješenja ne samo da imaju kristalno jasnu sliku, već mogu i arhivirati videozapise do 30 dana u kvaliteti od 30 slika po sekundi (frame per second).

Sustav upravljanja videonadzorom pruža vrijedne analize, uključujući prebrojavanje i unos broja registracije tablice auta. Uskoro će dodati rješenje za sigurnost poduzeća kako bi se poboljšalo upravljanje sustavom kontrole pristupa i integraciju sa sustavom upravljanja videonadzorom.

Zračne luke širom svijeta sve više shvaćaju prednosti naprednih nadzornih rješenja za pogon operativne inteligencije i pružanje sveobuhvatne svjesnosti o trenutnoj situaciji. Kako se prometna industrija nastavlja širiti, tako će i njihova upotreba naprednijih sustava nadzora na razini poduzeća koja uključuje još veću razinu kontrole i upravljanja sustava, rješenja širokog pokrivanja slike i inteligenciju kako bi putnici ostali sigurni i da operativnost glatko funkcionira.