VATRODOJAVA

 

Vatrodojava i protupožarni sustavi za većinu tvrtki nije samo dodatna oprema – ono je bitno po zakonskim sigurnosnim uvjetima države.

 

Zaštita života radnika uz odgovarajuće mjere zaštite od požara ostaje jedan od najvažnijih zdravstvenih i sigurnosnih zahtjeva za poslovne prostore.

Požarni alarm

Bilo da se radi o visokom neboderu u Zagrebu ili o rekreacijskom centru bilo gdje u Hrvatskoj, zaposlenici, posjetitelji i općenito javnost moraju biti zaštićeni od opasnosti od požara s ispravno dizajniranim alarmima i pomoćnim sustavima.

DIZAJN VATRODOJAVNOG SUSTAVA

 

Vatrodojava se dizajnira uz pomoć procjene učinka vatrenog rizika. Instalacija vatrodojavnog alarma se može koristiti zajedno sa prskalicama za vodu ili drugim sustavima za suzbijanje požara.

Vatrodojava

INTEGRIRANI PROTUPOŽARNI I SIGURNOSNI SUSTAVI

 

Integiranje videonadzora s instalacijom vatrodojave omogućuje vizualnu provjeru požara i sprječava lažno paljenje alarma, što može izazvati nepotrebne troškove naplaćivanja prihoda od strane Hitne pomoći i Vatrogasaca.

Uz primarni cilj spašavanja života, dobar vatrodojavni sustav i sustav za suzbijanje požara može dovesti do smanjenja premije osiguranja, kao i minimiziranja štete u slučaju požara.

VRSTE SUSTAVA ZA GAŠENJE POŽARA

 

Vatrodojavni sustavi se upravljaju sa upravljačke ploče, a podna površina je podijeljena u zone. To pomaže odrediti lokaciju nastanka bilo kojeg požara. Sustavi vam mogu reći je li aktivacija vatrodojavnog alarma zapravo uzrokovana požarom ili je riječ o nekakvoj pogrešci uzrokovanoj neodržavanjem sustava.

Visonic detektor požara

Uz oglašavanje zvuka lokalnog alarma, sustavi vatrodojave mogu biti opremljeni daljinskim signalizacijskim mogućnostima koji upozoravaju našu udaljenu stranicu za nadzor koja omogućuje provjeru aktivacije alarma. To nam omogućuje da se pošalje kvalificirani zahtjev prema vatrogasnim službama da dođu na lokaciju požara.

Ako je teško postaviti kabliranje u vašu zgradu, umjesto toga se može instalirati sustav bežične vatrodojave koja se može povezati sa sustavima prskalica i dimnim alarmima.

Ponudu detektora dima za vatrodojavu možete pogledati na jednom od naših web shopova na linku niže:

Alarm Market – LINK

Videonadzor.eu – LINK