PORTAFONIJA

Portafon, parlafon ili interkom je uređaj za uspostavljanje govorne veze između posjetitelja na ulazu u zgradu i stanara u stanu. Govorni uređaj u stanu je ujedno i kućno zvono, a neki uređaji imaju i električne brave tako da se preko njih može otvoriti ulazna vrata pritiskom na tipkalo.

Portafon

POVIJEST PORTAFONA

Prvi portafoni bili su crne bakelitne kutije koje su nalikovale telefonima ali nisu imale brojčanike. U vanjskom dijelu bila je obična telefonska slušalica, a glas je širio kroz otvor željeznog lijevka kojem je cijev završavala na mikrofonskoj membrani.

Današnji uređaji omogućuju dvosmjernu (dupleks) komunikaciju, na isti način kao i telefonom.

OSNOVNE SASTAVNICE PORTAFONSKOG SUSTAVA

  • vanjska tipkovnica
  • mikrozvučnik smješten unutar tipkovnice
  • uređaj za napajanje
  • govorni uređaj u stanovima
  • električna brava
  • videomonitor (kod videoportafona)

Portafon može istovremeno služiti i kao interfon, tj. za internu komunikaciju unutar kuće ili zgrade. U tom slučaju ugrađuje se poseban relejni sklop s pripadajućim izvorom napajanja koji pri internom pozivu isključuje vanjsku jedinicu.

Portafon unutarnja jedinica

NAPREDNE TEHNOLOGIJE U VIDEO PORTAFONIMA

Napredniji sustavi video portafona čak mogu i pohraniti fotografije osoba koje su zvonile u vašem odsustvu što je naročito korisno ako se ima na umu da ovo jedan od uobičajenih načina i metoda kojima provalnici provjeravaju ima li nekoga u prostoru u koji se spremaju provaliti.

Kombinacijom različitih portafonskih i videoportafonskih uređaja kao i unaprijed pripremljenih kompleta uređaja moguće je zadovoljiti gotovo sve potrebe različitih aplikacija – od stanova, obiteljskih kuća do većih stambenih zgrada i nebodera. Napredne videoportafonske sustave moguće je nadopuniti i nadograditi dodatnim kamerama videonadzora za praćenje i kontrolu kretanja unutar i oko štićenog objekta

Ponudu naših proizvoda za portafonske sustave možete pogledati na jednom od naših web shopova na linku niže:

Alarm Market – LINK

Videonadzor.eu – LINK

Hikvision Hrvatska – LINK