Hikvision i dalje optimističan u SAD-u

Usprkos negativnostima koje se mogu čuti, Hikvision je i dalje optimističan glede njihove uloge na američkom tržištu.

“Pokazujemo da nam se može vjerovati i da nam treba vjerovati”, kaže Jeffrey He, potpredsjednik Hikvisiona i predsjednik Hikvision USA i Hikvision Canada. “Imamo dobre proizvode i tehnologiju. Naša misija u sigurnosnoj industriji je zaštita, a ne šteta. Inače zašto bismo bili u ovoj industriji?”

“Hikvision je posvećen ulaganju u sjevernoameričko tržište, gdje je u 2018. godini zabilježen pozitivan rast u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te snažna prodaja u prvom tromjesečju ove godine”, izjavio je Eric Chen, generalni direktor Hikvision USA i Hikvision Canada.

Hikvision ISC West

HikCentral softver za centralno upravljanje

Fokus tvrtke u SAD-u se prebacuje sa proizvoda na prodaju rješenja, s naglaskom na mala i srednja poduzeća srednje veličine. Najveća vertikala su maloprodaja i obrazovanje, a na tržištu kanabisa se pojavljuju nove mogućnosti. Pokretanje HikCentral softvera za centralno upravljanje (CMS) je sastavni dio rješenja za prodaju.

Gospodin He priznaje rast “anti-kineskog raspoloženja” u Sjedinjenim Državama i drugim dijelovima svijeta, što će, kako on kaže, utjecati na poslovanje Hikvisiona na globalnoj razini. Konkretno, u SAD-u, politički elementi koji utječu na poslovanje Hikvisiona uključuju stalne tarife i trgovinski rat, kongresne zahtjeve za izvoznom kontrolom i sankcijama, te odredbu zakona o nacionalnoj autorizaciji obrade (NDAA) koja zabranjuje uporabu kineskih proizvoda za videonadzor u vladine (državne) aplikacije.

Unatoč svemu, poruka Hikvisiona na nedavnoj izložbi ISC West je bila iznimno pozitivna, a tvrtka je također detaljno opisala inicijative koje ima za cyber sigurnost koje kažu da je kineska tvrtka ispred mnogih konkurenata u industriji.

Eric Chen je prošle godine postao generalni direktor; prethodno je proveo 10 godina radeći za Hikvision u Kini. Chen izvještava o solidnom rastu od 18,8% u odnosu na isto razdoblje prošle godine za Hikvision na globalnoj razini, prošle godine u ukupnom iznosu od 7,4 milijarde dolara. On napominje da je tvrtka zabilježila rast od 40% između 2010. i 2018. godine.

Globalno, zaposleno je 34.000 zaposlenika, od kojih je 16.000 inženjera za istraživanje i razvoj. Hikvisionovo širenje na globalnoj razini uključuje 46 međunarodnih podružnica. Postoje tri proizvodna pogona u Kini, uz jedan u Indiji i jedan u Brazilu.

HikRewards program za HDP korisnike

Na ISC Westu, tema Hikvisiona je bila “Usredotočite se na svoj uspjeh”, uključujući uvođenje HikRewards programa koji nude popuste korisnicima HDP-a (Hikvision Dealer Partner), njihovoj osnovnoj bazi zastupnika. Nova online Hikvision biblioteka znanja za zastupnike po svijetu pruža obuku i referentne materijale koje trgovci mogu podijeliti sa zaposlenicima. Novi tehnički centar, uveden u prosincu, pruža podatke, informacije o proizvodu i resurse za podršku. Tu je i sjevernoamerički tim za istraživanje i razvoj sa sjedištem u Montrealu.

Anketa o zadovoljstvu korisnika pokrenuta u ožujku je pružila dobre povratne informacije od kupaca. “Oni znaju koga treba nazvati ako imaju problem”, kaže Chen. “Želimo se usredotočiti na to da klijenti postanu uspješni”. Tema uspjeha odnosi se i na zaposlenike Hikvisona, koji su predstavljeni u videozapisima koji opisuju svoje poslove i entuzijazam za Hikvision. U Sjevernoj Americi ima oko 400 zaposlenika.

Na najvećem industrijskom sajmu u SAD-u, Hikvision je predstavio potpuni novi štand s mnogo otvorenog prostora i video zidovima. Polovica štanda je bila usmjerna na rješenja, posebno maloprodaju i obrazovanje, te na igre na sreću i komercijalne nekretnine.

Hikvision štand

Sigurnosni proizvodi prikazani na ISC Westu

Izdvojeni proizvodi na štandu ISC West uključivali su 32-megapikselnu PanoVu kupolu s više senzorskih kamera, čija je panoramska slika od 180 stupnjeva prikazana na 65-inčnom monitoru. Različiti uređaji, uključujući kontrolu pristupa, interkomi i kamere, integrirani su pomoću HikCentral CMS sustava.
Prikazani su neki novi proizvodi na sjevernoameričkom tržištu, uključujući interfone, križnice, stanice za hitne pozive i inspekciju ispod vozila.

Hikvisionovi proizvodi za duboko učenje prelaze u drugu generaciju, uključujući mogućnost prikrivanja privatnih informacija o videozapisima u skladu sa zakonskim zahtjevima o GDPR-u / privatnosti.

Komponente algoritma Hikvisionove umjetne inteligencije DeepInMind prilagođene su platformi pod nazivom AcuSense za proizvode koji mogu prepoznati čovjeka ili vozilo i pomoću njih filtrirati lažne alarme. ColorVu sustavi su također prilagođeni proizvodima sa nižim cijenama, oni uključuju LED diode vidljivog svjetla koje po noći pružaju slike u boji noću i DarkFighter mogućnostima na slaboj svjetlosti.

Testiranje proboja kamera i snimača

Kao globalni proizvođač, Hikvision se suočava sa visokom razinom nadzora oko cybersecurity-a, za koju gospodin Chen kaže da je “dobra stvar za nas”, što im omogućuje da istaknu korake koje poduzimaju kako bi poboljšali cyber sigurnost. Chuck Davis, direktor Cybersecurity-a je istaknuo određene ciljeve koje je Hikvision postigao u svojoj potrazi za pružanjem cyber sigurnosti na svjetskoj razini.

U rujnu 2017., Hikvision je počeo raditi s trećim stranama (uključujući Rapid7) za testiranje prodora (etičko hakiranje) svojih kamera i snimača. Istog mjeseca, Hikvision je uspostavio telefonsku liniju CyberSecurity otvorenu za svakoga tko ima pitanja o cybersecurity-u, uključujući i istraživače. Čak i prije toga je Hikvision imao politiku otvorenih vrata za cyber sigurnost i program za krpanje i otkrivanje odgovornosti.

U veljači 2018., je objavio knjigu o cybersecurity-u koja opisuje testiranje cybersecurity-a i procese ugrađene u životni ciklus razvoja softvera. Istog mjeseca, Hikvision je pokrenuo “Source Code Transparency Center” i ponudio otvoreni poziv svima koji su željeli pregledati Hikvisionov izvorni kod i obavijestiti ih o bilo kakvim ranjivostima.

Hikvision cybersecurity

Učiniti industriju više cyber sigurnom

“Mi doista pokušavamo testirati i certificirati treću stranu naše opreme”, dodaje Davis. “Pokušavamo biti otvoreni i transparentni. Obrazovanje i svijest su ključni.”
“Potrebno nam je povjerenje kupaca u sigurnosnu zajednicu”, kaže gospodin He. “Bez obzira na sve, moramo slijediti najviše standarde kako bismo nadoknadili zabrinutosti i optužbe”.

U travnju 2018. Davis je postao član Savjetodavnog odbora za industriju sigurnosne industrije (SIA) kako bi cijela industrija postala više cybersecure kroz obrazovanje, svijest i standarde. Hikvision se također pridružio Forumu reagiranja na incidente i sigurnosnim timovima (FIRST na first.org), globalnom konzorciju koji zajednički rješava računalne sigurnosne incidente i promovira programe prevencije incidenta.

Davis je predstavio cybersecurity sajmove u 22 grada u Sjedinjenim Državama i Kanadi, te u Australiji i Novom Zelandu, 90-minutne prezentacije usredotočuju se na edukacijsku svijest o cybersecurity-u i nastoji uključiti polaznike i upoznati ih sa cyber-sigurnošću u njihovim domovima i u poslovanju.