4K analogne kamere su i dalje idealno rješenje za sustave videonadzora

Jedna od najtežih poslovnih odluka koje tvrtke trebaju napraviti jest dobro razmisliti pri odabiru novog sustava videonadzora. To je rigorozan postupak usporedbe kamera i tehnologija, te procjena cijena proizvoda.

 

Dahua 4K analogni videonadzor

Svojom dokazanom izvedbom posljednjih nekoliko godina IP sustavi videonadzora su defacto postali standard za većinu stručnjaka. Ti stručnjaci obično navode brojne pogodnosti koje IP kamere nude, uključujući i veću razlučivost slike, jednostavnu instalaciju, skalabilnost i analitiku kao razloge za uzimanje takvog sustava – što se sve stoji kao argument. Međutim, najveći nedostatak je visoka cijena kada se radi o prebacivanju s analognog na postojeći IP sustav videonadzora.

U stvarnosti, mnogi krajnji korisnici ne trebaju umrežene IP kamere na svakoj lokaciji u cijelom svojem objektu, jer dodatne značajke i prednosti koje IP kamere obično pružaju možda neće biti potrebne na baš svakoj lokaciji. Konačno, odluka o pridržavanju i ostajanju na analogiji ili prebacivanja na IP sustav se mora temeljiti na ciljevima nadzora i budućim potrebama.

Prednosti 4K tehnologije

Uzmite u obzir ovo – upravljate analognim sustavom videonadzora i vaš primarni cilj je povećati razlučivost slike; 4K analogne kamere mogu biti vaše idealno rješenje.

Napredne 4K analogne kamere pružaju bezbroj prednosti, uključujući:

  • vrhunska rezolucija
  • niži troškovi i jednostavna montaža
  • jasnoća slike čak i pod promjenjivim ili teškim uvjetima osvijetljenja

Modeli s rezolucijom od 2 i 4 megapiksela, kao što su Dahua HDCVI 4K kamere sa skalabilnom HD-preko-koaks tehnologijom, pružajući sigurnosnim stručnjacima veću svijest o situaciji i dostupni su u više formata kako bi pružili izuzetnu kvalitetu videa i zvuka za širok spektar nadzornih aplikacija.

Dahua logo

Veća udaljenost, veća jasnoća

Još jedna prednost 4K analognih kamera jest da njihov veći broj piksela omogućuje povećanje performansi digitalnog zoom-iranja bez pikselizacije u odnosu na tradicionalne HD ili 2K kamere. To omogućava sigurnosnim operaterima daljnje pregledavanje velikih udaljenosti s većom definicijom. Dodana rezolucija posebno je važna za popularne aplikacije koje zahtijevaju višu razinu detalja, kao što su prepoznavanje lica, registracijskih tablica ili analizu objekta, kao i nove aplikacije za video analitiku i umjetnu inteligenciju za buduće poboljšanje sustava.

4K analogne aplikacije

4K analogne kamere su također idealno prikladne za pokrivanje velikih vidnih polja kao što su sportski stadioni ili zračne luke sa velikim detaljima i preciznom reprodukcijom boja. Njihov vrhunski digitalni zoom može omogućiti 4K analognim kamerama da rade posao za dvije kamere – jedna za široki pogled a druga za pogled izbliza – bez žrtvovanja kvalitete ili ugrožavanja sigurnosti. To također može dramatično smanjiti troškove hardvera i montaže te pojednostaviti nadzor nad videom.

Dahua bullet kamera

Konačno, budući da 4K analogne kamere nisu povezane sa IP mrežom, one ne predstavljuju rizik za cyber sigurnost koje su obično povezane sa IP kamerama. Uz sve veću količinu osjetljivih i osobnih podataka pohranjenih na umreženim pogonima i na poslovima svih vrsta, vrijednost uklanjanja još jedne potencijalne mrežne ulazne točke se ne može podcijeniti.

Sveukupno, sa 4K analognim kamerama, sigurnosni stručnjaci mogu iskoristiti video veće rezolucije na postojećoj, isplativoj platformi koja je sigurna od mrežnih upada s izoliranim i ograničenim vremenskim prekidima montaže i izuzetno jeftinijim učinkom.