Dahua predstavila ePoE IP sustav

Samo jedan kabel povezuje centralne i periferne uređaje

Dahua logo

ePoE tehnologija Dahua koristi naprednu 2D-PAM3 kodnu modulaciju u fizičkom sloju i ostvaruje potpuni dvosmjerni prijenos na udaljenosti preko 800 metara brzinom od 10Mbps ili 300 metara brzinom 100Mbps preko Cat5 UTP kabela ili koaksijalnog kabela.

Dahua Technology, vodeći pružatelj rješenja u industriji videonadzora, predstavila je ePoE sustav (extended PoE) koji omogućava bitno veće udaljenosti u prijenosu signala i napajanja za IP sustave. Sustav uključuje kamere, switcheve i mrežne snimače. Dahua ePoE IP sustav podržava udaljenosti do 800 metara između ePoE kamere i ePoE switcha ili snimača s ugrađenim ePoE napajanjem. To uvelike nadilazi ograničenja tradicionalnih Ethernet mreža (gdje je udaljenost između mrežnih priključaka ograničena na 100 metara) i eliminira potrebu za dodatnim mrežnim uređajima ili switchevima kako bi se omogućio prijenos signala i napajanja na veće udaljenosti.

Karakteristike proizvoda

Dahua pruža kompletnu rješenje za ePoE sustav, uključujući IP kamere, mrežne snimače i switcheve.

Sustav ima sljedeće karakteristike:

  • Povećana PoE udaljenost: 800m, 10Mbps, 13W ili 300m, 100Mbps, 25.4W
  • Automatsko podešavanje, plug/play sistem
  • Savršeno rješenje za migraciju s analognih na IP sustave: IP video, audio, upravljanje i napajanje (4 u 1) preko koaksijalnog kabela, uključujući i LR1002 adapter za prijenos putem koaksijalnog kabela

Dahua bullet kamera

 

ePoE IP kamere

Linija ePoE kamera predstavljena je u srpnju 2017. Kamere se nude u rezolucijama od 1080P do 4K i dostupne su u svim standardnim oblicima (box, bullet, dome, eyeball) s fiksnim i varifokalnim objektivima koji zadovoljavaju većinu potreba u videonadzoru. Osim toga, kao potkategorija Eco-savvy 3.0 serije, ove kamere sadrže sve SW značajke Eco-savvy 3.0 serije proizvoda, kao što su pametna video detekcija (prijelaz linije, ulaz u prostor, prepoznavanje ostavljenog i nestalog predmeta), detekcija lica i Smart.H.265+ enkodiranje. Riječ je o izvrsnom rješenju za instalatere kada je potreban prijenos signala na velike udaljenosti.

ePoE mrežni snimači

ePoE serija mrežnih snimača predstavljenja je u rujnu 2017.godine. Imaju osam zelenih ePoE portova koji podržavaju prijenos signala i napajanja na velike udaljenosti (300m@100Mbps/ 800m@10Mbps/Ethernet preko koaksijalnog kabela) prilikom korištenja ePoE kamera.
Postoje tri modela s 2/4/8 SATA priključaka za različite kapacitete pohrane. Napredni H.265 chipset podržava 4K & H.265 dekodiranje uz prikaz u realnom vremenu ili pregled snimke do 16 kanala@1080P ili 4 kanala @4k.
Kao potkategorija Pro serije mrežnih snimača ova serija sadrži sve softverske značajke NVR-5000-4KS2 serije prozivoda, kao što su pametna video detekcija, detekcija lica, Smart H.265+ dekodiranje, ANPR, POS i podjela ekrana po vlastitim sklonostima. Snimači su kompatibilni sa standardnim mrežnim i PoE kamerama i switchevima, savršeni su za migraciju postojećih sustava.

ePoE mrežni preklopnici (switchevi)

ePoE switch PFL2106-4ET-96 predstavljen je u studenom 2016. godine. Ima četiri ePoE porta koji podržavaju prijenos signala i napajanja na velike udaljenosti (300m@100Mbps/800m@10Mbps/Ethernet preko koaksijalnog kabela) prilikom korištenja ePoe kamera.
Rade na “plug&play” principu tako da nije potrebno nikakvo dodatno konfiguriranje da bi se omogućio prijenos na velike udaljenosti. Dodatno, ePoE switch je dizajniran za rad u zahtjevnim (industrial grade) uvjetima s visokim rasponima temperature (-30°C~+65°C) i visokom zaštitom od udara groma, tako da se dodatno smanjuje trošak jer nema potrebe za pronalazak sobe u koju će se smjestiti oprema. Osim toga, switchevi su kompatibilni sa standardnim PoE kamerama (100m@100Mbps).

Primjeri primjene

Kod nadzora velikih prostora kao što su skladišta, parkovi, vrtovi i vanjski parkinzi, lokacije kamera su obično raspršene i nalaze se na udaljenostima većim od 100 metara od kontrolnog centra.

Konvencionalni pristup podrazumijeva stavljanje pojačivača signala da bi se povećala udaljenost na koju se signal može prenijeti.

Međutim to povećava troškove opreme i i zgradnje sustava s obzirom da je potrebno postaviti kutije u koje će se postaviti pojačivači signala i osigurati napajanje za iste.

Dahua ePoE tehnologija nudi novi način prijenosa na velike udaljenosti između IP kamera i mrežnih elemenata. To omogućuje fleksibilnije projektiranje i nadzor, poboljšava pouzdanost i donosi uštede u postavljanju i ožičenju sustava.

Također, povećavaju se troškovi održavanja i povećava rizik od kvara proizvoda. Kao druga opcija, moguće je korištenje optičkih kabela za prijenos na velike udaljenosti.

Međutim, potrebno je postaviti optički kabel te osigurati napajanje za samu kameru i optičke module smještene uz kameru. Ovo je prilično velik problem ako imate više lokacija za smještaj kamera raspoređenih na većem prostoru.
Dahua ePoE IP sustav nudi vrlo jednostavno i učinkovito rješenje. Dahua ePoE IP sustav nudi vrlo jednostavno i učinkovito rješenje. Dahua ePoE podržava prijenos na udaljenosti do 800 metra putem standardnih Cat5 Ethernet kabela.

 

Networking

 

To znatno pojednostavljuje izgradnju mrežne instalacije budući je potreban samo jedan kabel za povezivanje centralnih i perifernih uređaja, što rezultira većom pouzdanošću te nižim troškovima izgradnje i održavanja cijelog sustava.

Pri migraciji s analognog sustava na IP sustav, mogućnost korištenja postojećeg koaksijalnog kabela može u velikoj mjeri smanjiti trošak instalacije.arajuće rješenje treba se pozabaviti s tri pitanja: prilagodbom IP video signala i RJ45 priključka na koaksijalni kabel, korištenjem koaksijalnog kabela u njegovoj punoj dužini te prijenosom napajanja preko koaksijalnog kabela.

Dahua ePoE IP sustav rješava sva ta pitanja i omogućava jednostavno korištenje postojećeg koaksijalnog kabela za prijenos IP video signala i RJ45 priključka na koaksijalni kabel, korištenjem koaksijalnog kabela u njegovoj punoj dužini te prijenosom napajanja preko koaksijalnog kabela.

Dahua ePoE IP sustav rješava sva ta pitanja i omogućava jednostavno korištenje postojećeg koaksijalnog kabela za prijenos IP video signala. LR1002 adapter povezuje se na jednoj strani s Ethernet portom IP kamere ili switchem, a na drugoj strani se putem BNC konektora spaja na koaksijalni kabel te tako omogućuje prijenos signala i napajanja na udaljenosti do 1000 metara brzinom 10 Mbps.

Ovo je jednostavno i učinkovito rješenje koje radi po principu “plug&play” i omogućuje vrlo brzu promjenu sustava. Njime se značajno smanjuje trošak migracije s analognog na IP sustav vidonadzora.

Izvor: zaštita.info/hr/